Kompozit çemberler, palet yüklemesinde ve ağır yüklerde en çok tercih edilen çemberdir. Polyester iplikleri sayesinde, darbelere ve kopmalara karşı dayanıklı ve toleranslıdır. Genellikle mermer, cam, çelik ve benzeri endüstrilerde tercih edilir.
- Çemberlerin uzama ve elastik hafıza özellikleri, çemberin uygulandığı yüzeyde her zaman gergin kalmasını sağlar, gevşeme yapmaz.
- Sert olma özelliği sayesinde, kullanım sırasında paletlerin ve yüklerin altından rahatça geçirilir.
- Esnek plastik malzemeden üretildiği için uygulama sırasında paketlenen ürünlerin ve paletlerin yüzeyini çizmez, köşelerine zarar vermez, paslanmaz ve dolayısıyla ürünlerde leke yapmaz.
- Hafif olması kullanımda pratiklik sağlar. Eldiven gerektirmez ve kaza riski içermez, güvenilirdir.
- Polyester Lifli Çemberler, taşıma süresi içerisinde meydana gelebilecek çarpma ve darbelerden oluşan kuvvetleri absorbe eder ve kopmaz.
- Her türlü hava koşullarına dayanıklıdır, şeklini ve gerginliğini korur. Isıya, güneş ışınlarına (UV) ve neme dayanıklıdır. (Isı Dayanıklılık Aralığı:-5°C/120° C )
- Ağır yük ve paletli ambalajlamada en çok tercih edilen plastik çember çeşididir.
Kompozit Lifli Çember Nerede Kullanılır?
Çemberler, perakendeden otomotive, sanayinin birçok alanında kullanılan önemli ürünler içindedir. Ambalaj çözümlerinde, ürünlerin hem depolama, hem de nakliye ve yükleme süreçlerinde bir arada kalması, istiflenmesi için tercih edilen çember ürünlerinin sektörel bazda geniş bir kullanım alanı vardır. Kompozit lifli çemberler, ekonomik bir çözüm sunmasının yanında, yüksek kopma mukavemetine sahip olması ve hafif bir yapıda olması ile tercih edilen bir alternatiftir.
Kompozit lifli çember ürünlerinin kullanıldığı sektörler içinde, perakende ve kimya sektörünün yanı sıra maden, inşaat, tekstil, kağıt, beyaz eşya, orman ve demir-çelik-metal sektörü yer almaktadır. Bunlara ek olarak, otomotiv sektöründe de kompozit lifli çemberler yaygın olarak tercih edilmektedir. Yüksek mukavemet kapasitesi ile, diğer çember türlerine göre öne çıkan kompozit lifli çember, 2 tonun üzerindeki mukavemeti ile ağır sanayi alanında faaliyet gösteren şirketler tarafından da tercih edilmektedir.
Genel olarak; Aluminyum ve cephe sistemleri, kimya sanayi, cam sanayi, taş ve tuğla endüstrisi, metal sektörü, ağaç ürünleri ve ahşap sanayi, koli ambalaj sektörlerinde kullanılmaktadır.
Kompozit Lifli Çember Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kompozit lifli çember, yüksek taşıma kapasitesi, doğa dostu ve ekonomik bir çember malzemesi olması bakımından çok tercih edilen bir çemberleme ürünüdür. Kompozit lifli çemberlerin seçiminde ise, dikkat edilecek konular söz konusudur. İnşaat, otomotiv, ithalat, taşımacılık gibi birçok farklı alanda kullanılan kompozit lifli çember 16mm gibi seçenekler barındırmaktadır.
Kompozit lifli çember satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken konu, ilgili malzemenin ağırlığına uygun bir çember tercih etmektir. Farklı mikron seviyelerinde kalınlıklara sahip olan kompozit lifli çemberler, 200 kilogramlık malzemelerden, 2 tonun üzerine kadar farklı aralıklardaki yükler için kullanılmaktadır. Bu nedenle, ihtiyaç duyulan malzemenin ağırlığı baz alınarak, uygun mukavemet seviyesine sahip kompozit lifli çember tercih edilmelidir.
- 13 milimetre kalınlığındaki kompozit çember, 300 kilogram ağırlığındaki yükler için uygundur.
- 16 milimetre kalınlığındaki kompozit çember, 600 kilogram ağırlığındaki yükler için uygundur.
- 25 milimetre kalınlığındaki kompozit çember, 1 ton ve üstü yükler için uygundur.
Kompozit lifli çember ile yapılan çemberleme uygulamalarında, malzemelerin ideal gerginlik seviyesine sahip olması önemlidir. Bu anlamda, çember germe makinası kompozit lifli çemberlerin kullanımında ihtiyaç duyulan bir araçtır. Çemberleme sürecinde, toka kullanımı çemberlemenin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması adına önemlidir. Bu nedenle bukle ve klips toka gibi yardımcı araçlar da çemberleme işleminde tercih edilmesi gereken malzemeler içindedir.
Kullanım Kolaylık ve Avantajları
Kullanımı kolaydır.
Tüm hava koşullarına dayanıklıdır.
Düşük maliyetli el aletleri ile uygulanabilir.
Hassas ambalajlama için uygundur.
Yüksek derz verimliliği sağlar.
Mükemmel uzama ve elastik hafızaya sahiptir.
Otomatik Çember Makineleri
Sarım alanına operatör tarafından getirilen ürünleri streç kolunun sabit olduğu açıcı kafanın dikey eksende hareket ederken tabla ile birlikte ürünlerin döndürülerek streçlendiği streç sarma makine çeşitlerinden biridir.
Çalışma Sistemi, işletme içerisinde en uygun noktaya monte edilir. – Sarılacak palet operatör tarfından forklift veya transpalet kullanılarak makine platformuna konulur. – Paletin alt kısmına streç manuel olarak tutturulur ve start butonuna basılır. – Alttan başlayan sarım üste kadar devam eder ve tekrar alta iner – Sarım işlemi streç manuel olarak kopartılır ve palet forklift veya tanspalet yardımı ile dışarı çıkarılır.
Polyester çember üretiminde kullanılan makina teminini de sağlamaktayız.